Alpha, piilokiinnitysjärjestelmä korkeapainelaminaatille

Westface Alpha -järjestelmä on suunniteltu ankariin olosuhteisiin  

Westface Alpha on piilokiinnitettävä levyjärjestelmä, joka on suunniteltu korkeapainelaminaatille. Alpha-järjestelmä perustuu levyn reunassa olevaan naarasponttiin ja siihen kiinnittyvään patentoituun fixer- kiinnikkeeseen.  Korkeapainelaminaatin erittäin vahva rakenne mahdollistaa kestävän naaraspontin työstämisen levyn ulkoreunaan mahdollistaen levyn helpon piilokiinnityksen mekaanisesti rankaan. Alpha-järjestelmän käyttökohteita ovat erityisesti julkisivut ja alakatot, joissa halutaan näyttävä piilokiinnitetty ratkaisu. Järjestelmä toimii kaikilla yleisillä rangoilla valintasi mukaan.

Alpha -järjestelmällä on myös erityisen helppo toteuttaa erilaiset limitetyt ladonnat. Se myös soveltuu erinomaisesti vaakaladottuna Suomessa yleiseen rankarakentamiseen, jonka pystyorret ovat keskimäärin K600 jaolla.

Westface Alpha, tekniset ominaisuudet  

 

Alpha-järjestelmä on toteutettavissa ainoastaan korkeapainelaminaatilla. Levyn paksuudeksi suositellaan 8mm suljetuissa ulkotiloissa ja maastoluokan ML 3 ja ML4 julkisivuissa. Merenrannassa, tuulisilla paikoilla ja rakennuksen kulmissa käytämme kohteesta riippuen 8-10mm levyä. Levyn kiinnitysruuvit tai -niitit ovat laatua A4. Levyn palo-ominaisuudet ja UV-kesto suunnitellaan aina  kohteen vaatimusten mukaisesti.

Westface Omega -tukirangat

Alpha -järjestelmän tukirangoiksi valitaan seuraavat WF Omega- rangat:

Sisätilat                   Alumiini-, teräs- tai puurangat, 20 mm tai 28 mm

Julkisivut                Alumiini-, teräs- tai puurangat, 20 mm tai 28 mm

Parvekkeet              Alumiini- teräs- tai puurangat tapauskohtaisesti

 

Kiinnikkeet

Levy kiinnitetään aina mekaanisesti fixer-kiinnikkeellä reunassa olevasta urasta rankaan. Kiinnike asemoituu oman EPDM- kumin avulla juuri oikealle paikalle mahdollistaen levyn kosteuselämisen. Fixer- kiinnike ruuvataan pääsääntöisesti suoraan rankaan. Järjestelmän purkaminen on näin ollen helppoa tarvittaessa.

EPDM ja 3M VHB- teippi

Rangan ja levyn väliin on asennettava kaikilla saumavaihtoehdoilla joko EPDM- kumi tai 3M VHB- teippi, joka estää tuulen aiheuttaman äänen. Isompien levyjen keskikiinnikkeenä toimivat 3M VHB- teippi ratkaisut.

Alpha-välilistat

Välilistoina toimii tarkoitukseen erikseen suunnitellut metallilistat, jotka peittävät n. 12 mm levysauman. Nämä ovat saatavissa RR- värikartan sävyissä

Lisätiedot:

Tekniset ominaisuudet ja käyttökohteet: Marko Virtanen 040 5206942

Myynti ja tilaukset:  Mikko Pellikka 050 4659020