Alpha+ – muotolistoilla oleva piilokiinnitysjärjestelmä

Alpha-järjestelmä on piilokiinnitetty levyjärjestelmä, jonka saumoissa on muotolistat. Alpha-järjestelmässä levyt kiinnitetään mekaanisella ”Fixer”- kiinnikelevyllä, joko ruuvilla tai niitillä järjestelmän tukirankaan. Sen käyttökohteita ovat erityisesti julkisivut ja alakatot, joissa halutaan näyttävä piilokiinnitetty ratkaisu. Sisätiloihin Westface suosittaa ulkonäöltään samankaltaista Gamma- järjestelmää. Pienemmällä levykoolla (toinen sivu alle 750mm) Alpha-järjestelmä on melko helppo ja nopea asentaa. Isommalla levykoolla levyn keskusta joudutaan liimaamaan tai teippaamaan, mikä estää talviasennuksen ulkotiloissa.

Alpha-järjestelmä on rakenteellisesti varsin luja ja turvallinen ratkaisu. Fixer-kiinnikkeellä kiinnitetyt levyt kestävät jo yksinään suomalaisessa luonnossa esiintyviä voimia, mutta isommalla levykoolla halutaan varmistaa pitkäikäisyys kiinnittämällä levyn keskusta joko liimalla, teipillä tai jopa mekaanisella niitillä.

Levyn paksuudeksi suositellaan 8mm suljetuissa ulkotiloissa ja maastoluokan 3 ja 4 julkisivuissa. Merenrannassa, tuulisilla paikoilla ja rakennuksen kulmissa suosittelemme kohteesta riippuen 10mm levyä. Levyn kiinnitysruuvit tai -niitit ovat laatua A4.

Tukirangaksi sisätiloissa käy Westface Omega-alumiini, teräs ja puu, mutta ulkotiloissa puurangan käyttöä tulee harkita isoimmilla levyillä, koska ne saattavat vaatia olosuhteista riippuen liima- ja teippikiinnityksen levyn keskelle.

Rangan ja levyn väliin on asennettava kaikilla saumavaihtoehdoilla joko EPDM-kumi tai 3M VHB-teippi, jotta estetään tuulen aiheuttama ääni. Rangan kiinnitys runkoon riippuu vallitsevista olosuhteista ja rakennuksen runkomateriaalista. Isompien levyjen keskikiinnikkeenä toimivat 3M VHP-teippisarjan teipit.