Gamma 28 – Markkinoiden kustannustehokkain piilokiinnitysjärjestelmä parvekkeille

Gamma 28-järjestelmä on piilokiinnitetty levyjärjestelmä. Gamma 28-järjestelmässä levyt kiinnitetään mekaanisella listalla, niitillä tai ruuvilla järjestelmän tukirankaan. Se on suunniteltu kevyiden tuulikuormien olosuhteisiin, kuten parvekkeille ja sisätiloihin. Sen käyttökohteita ovat erityisesti tilat, joiden korkeus on alle 3500mm. Gamma 28-järjestelmä on helppo ja nopea asentaa. Levyt ovat pääsääntöisesti teippi- ja liimakiinnitettyjä, minkä vuoksi järjestelmä pitää asentaa aina yli 10 asteen lämpötilassa.

 

Levyn paksuudeksi suositellaan 6mm suljetuissa ulkotiloissa. Mahdolliset levyn kiinnitysruuvit tai -niitit ovat laatua A4. Tukirangaksi sisätiloissa käy Westface Omega-alumiini, teräs ja puu, mutta ulkotiloissa puun käyttöä tulee harkita isoimmilla levyillä, jotka saattavat vaatia olosuhteista riippuen liima- tai teippikiinnityksen levyn keskelle.

Rangan ja levyn väliin on asennettava kaikilla saumavaihtoehdoilla joko EPDM- kumi tai 3M VHB-teippi, jotta estetään tuulen aiheuttama ääni. Rangan kiinnitys runkoon riippuu vallitsevista olosuhteista ja rakennuksen runkomateriaalista. Isompien levyjen keskikiinnikkeenä toimivat 3M VHB-teipit ja erilaiset liimaratkaisut.