Gamma – Verhoa sisätilat korkeapainelaminaatilla

Korkeapainelaminaatti antaa helppohoitoisen pinnan sisälle

Westface Gamma -järjestelmä on piilokiinnitetty levyjärjestelmä, jossa levy on kiinnitetty sekä mekaanisti että teipillä. Gamma -järjestelmä on suunniteltu ainoastaan sisätiloihin. Gammassa levyt kiinnitetään suoraan olevaan seinään teipillä. Gamma -järjestelmän käyttökohteita ovat julkisten tilojen seinäratkaisut, kuten aulojen, erilaisten sairaalatilojen seinät tai vaikka liikuntahallien tai uimahallien seinät. Korkeapainelaminaatti kestää hyvin kosteutta ja kolhuja, eikä se ime likaa itseensä, jolloin se soveltuu erinomaisesti sairaalaympäristöön.

Westface Gamma -järjestelmä on suorareunainen levytysratkaisu, joka ei vaadi monimutkaisia CNC työstöjä tehtaalla. Gamma -järjestelmässä levyt ovat tuettu mekaanisesti sekä alareunasta, että yläreunasta. Levyjen keskiosat kiinnitetään teipillä rakenteeseen, joten se ei varsinaisesti vaadi tukirankaa. Gamma -järjestelmällä ei voi verhota ala-kattoja. Pelastautumisteillä levyn yläreuna kiinnitetään tarvittaessa esimerkiksi ruuvilla palotilanteiden varalta mekaanisesti kantavaan rakenteeseen, jolloin se kestää palotilanteiden kohonneet lämpötilat sortumatta. Gammasta on erilaisia variaatioita, jonka vuoksi suosittelemme yhteydenotoa myyjään viimeistään ennen tarvikkeiden tilausta. Oikeilla teipeillä ja primereilla järjestelmän levytys on erittäin nopeaa ja helppoa.

Westface Gamma -järjestelmä, tekniset ominaisuudet  

Levy

Westface Gamma -järjestelmän levyn paksuudeksi suositellaan yleisesti 4,5mm. Kaarevilla pinnoilla saatetaan jopa käyttää ohuempaa levyä. Palovaatimukset saattavat vaikuttaa levyn paksuuden valintaan. Levyn UV-kesto tulee suunnitella kohteen mukaan, sillä auloissa seiniin saattaa kohdistua suuriakin UV-kuormia.

Tukiranka

Gamma -järjestelmän tukirangaksi soveltuvat erilaiset materiaalit. Metallit, laatat, kiviset pinnat jne. Westface on tutkinut myös levyn asentamista suoraan esimaalattuun kipsiseinään ja saavuttanut varsin suuria vetoarvoja,  2,5Kn/m2. Kipsilevyssä on kuitenkin syytä muistaa se, että levyn kiinnitys on täysin kiinni kipsilevyn paperin kiinnityksestä levyn ydinaineeseen.

Kiinnikkeet, EPDM ja 3M VHB- teippi

Levyt kiinnitetään Gamma -järjestelmässä suoraan seinään. Se tapahtuu 3M VHB teipillä primeroituun alustaan. Levyn kiinnitys taustaseinään on aina suunniteltava tapauskohtaisesti erikseen. Levyjen väliin pystysaumaan tulee EPDM kumi. Sauman EPDM kumi mahdollistaa levyn kosteuselämisen. Palomääräysten vaatiessa levy kiinnitetään yläreunasta myös mekaanisella kiinnikkeellä (yleisimmin ruuvi) rakenteeseen.

Välilistat

Saumoissa on 2,5mm leveä EPDM kumi, joka on saatavina useina eri väreinä.

Lisätiedot:

Tekniset ominaisuudet ja käyttökohteet Marko Virtanen 040 5206942

Myynti ja tilaukset Mikko Pellikka 050 4659020