Julkisivut alumiinikomposiitista

Alumiinikomposiitti on erittäin monipuolinen ja nykyaikainen julkisivulevy. Se eroaa alumiinilevystä sillä, että sen ydin on täytemateriaalia ja vain pinta alumiinia. Alumiinikomposiittia on saatavilla sadoissa väreissä ja kiiltoasteissa, sekä sitä voidaan taivuttaa, rei’ittää, leikata ja muotoilla. Luovalle suunnittelijalle mahdollisuudet ovat rajattomat. Ominaisuuksiltaan se on myös erinomaista, sillä se on kevyttä, jäykkää, kestävää, ja sitä on saatavilla palamattomana A2-laatuna.

"Alumiini on palamaton materiaali, mutta se voidaan maalata minkä väriseksi tahansa, tai se saadaan pinnoitettua näyttämään aidosti puulta. Monessa kohteessa se on ainoa mahdollinen valinta."
Teemu Seppä
Suunnittelija

Monipuolinen ja palamaton materiaali tuulettuvaan julkisivuun

Alumiinikomposiitti tarjoaa markkinoiden laajimman värivalikoiman tuulettuvaan julkisivuun, sillä käytännössä mikä tahansa väri on mahdollinen riittävän suurella tilausmäärällä. Lisäksi materiaali on saatavilla A2-paloluokassa, jolloin sitä voidaan käyttää vaativissa kohteissa joissa julkisivumateriaalin on oltava palamatonta. 

Ota Westface projektiisi mukaan jo suunnitteluvaiheessa, niin voimme säästää aikaasi ammattitaitoisella näkemyksellämme. Westfacen kiinnitysjärjestelmistä löydät piilokiinnitykset tai näkyvät ruuvikiinnitykset, kohteesi vaatimusten mukaan. Autamme myös huomioimaan suunnitelmissa rakenteen palovaatimukset, suunnitellun eliniän sekä rakenteen huollettavuuden. Tarvittaessa toimitamme julkisivut myös avaimet käteen-sennuksella.

Alumiinikomposiitin rakenne

Alumiinikomposiitti koostuu runkomateriaalista ja sen molemmin puolin liimatusta alumiinikalvosta, jonka paksuus on Westfacen markkinoimassa Albond 9000-tuotteessa 0,5mm. Alumiini käsitellään UV-suoja-aineella, maalataan halutun väriseksi, ja suojataan iskuja kestävällä pinnoitteella.
 
Erillinen pintakäsittely mahdollistaa kaikki kiiltoasteet, pintakuosit sekä värit. Alumiinikomposiitti onkin julkisivumaailman monipuolisin materiaali.
 

Parasta laatua

 
Westface markkinoi Suomessa korkealaatuista Albond-alumiinikomposiittilevyä. Albond 9000 A2-tuotteet ovat EN 13823-sertifioituja, palonkestäviä julkisivulevyjä.
Albond on eräs maailman suurimmista alumiinikomposiittilevyjen valmistajista yli 70 vuoden kokemuksellalähes 2 miljoonan neliömetrin vuosittaisella toimituskapasiteetilla.

Albond 9000 koot ja paloluokat

Albond 9000-sarja, A2-laatu
  • paksuus 4mm
  • leveys 1250-1500mm
  • pituus jopa 4000mm
  • Paloluokka: A2, s1-d0
Albond A9000, FR-laatu
  • paksuus 3-5mm
  • leveys 1000-1600mm
  • pituus jopa 4000mm
  • Paloluokka: B, s1-d0

 

Kiinnitysjärjestelmät

Westface tarjoaa alumiinikomposiitille kolme kiinnitysjärjestelmää.

Westface Beta Alu on piilokiinnitys alumiinikomposiitille. Se perustuu levyn taakse asennettavaan kemialliseen 3M VHB-kiinnitysteippiin sekä metallisen kiinnitysrangan primerointiin. Levyn painoa kannattaa alareunaan asennettava kannatinkisko. Järjestelmä on erityisen nopea ja helppo asentaa, ja siksi edullisin markkinoilla oleva piilokiinnitysjärjestelmä.

Westface Classic Alu on läpiruuvikiinnitys alumiinikomposiitille. Siinä levyyn tehdään reikä, jonka läpi ruuvataan korkealuokkainen julkisivuruuvi. Ruuvin kanta voidaan maalata levyn väriseksi häivytetyn vaikutelman aikaansaamiseksi.

Westface Cassette Alu on kasettijärjestelmä alumiinikomposiittille. Siinä levyn reunat taitetaan kasettimuotoon, ja ruuvikiinnitys jää viereisen levyn reunan alle piiloon. Järjestelmällä saadaan aikaan eleetön, esteetön julkisivu, joka on erinomainen vaikkapa katutason seinissä.

Tilaa mallipalat tai esittelykäynti

Olemme täyden palvelun julkisivukauppa. Autamme sinua suunnitelmaasi sopivan materiaalin, rakenteen tai kiinnitysjärjestelmän löytämisessä. Voit samalla tilata mallipaloja kiinnostavista tuotteista, tai pyytää hintatietoa.

 

Ota yhteyttä
Marko Virtanen
Toimitusjohtaja
+358 40 520 6942
marko.virtanen@westface.fi

Laminaattiesite