Tuulettuvan julkisivun kiinnitysjärjestelmät

Julkisivu on vain niin hyvä kuin sen kiinnitysjärjestelmä. Usein julkisivua suunnitellessa ei oteta huomioon materiaalien vaatimuksia, vaan käytetään vääränlaisia kiinnitysmenetelmiä, joka aiheuttaa parhaillaan jo ensimmäisen käyttövuoden aikana vakavia vaurioita levytykseen.

Westfacen kunnia-asiana on suunnitella ja testata eri materiaaleille toimivia ja luotettavia kiinnitysjärjestelmiä. Kun järjestelmät liitetään rakennuksen suunnitelmiin jo aikaisessa vaiheessa, varmistutaan arkkitehdin vision säilymisestä, asiakkaan tarpeiden täyttymisestä, sekä rakennuksen laadusta.

"Sain Westfacelta arvokasta tietoa korkeapainelaminaatin kiinnitysjärjestelmältä vaadittavista ominaisuuksista. Lisäksi päädyimme yhdessä edulliseen piilokiinnitysratkaisuun, joka oli helppo esitellä tilaajalle edullisuutensa vuoksi."
Teemu Seppä
Suunnittelija

Kiinnitysjärjestelmä joka lähtöön

Eri materiaalit vaativat erilaisia kiinitysjärjestelmiä. Westface on suunnitellut kaikille myymilleen materiaaleille niin piilo-kuin ruuvikiinnitysvaihtoehdot.

Korkeapainelaminaatin kiinnitysjärjestelmät

Delta-järjestelmä alhaaltapäin

Piilokiinnitetty korkeapainelaminaattijärjestelmä kaikkiin tuulettuviin julkisivuihin ja alaslaskettuihin kattoihin.
Tuulettuvilta levyjulkisivuilta osataan nykyään vaatia laatua ja näyttävyyttä. Alpha-järjestelmä vastaa vaatimuksiin ruuvittomalla ja elegantilla ilmeellä. Yleisimmät käyttökohteet ovat näköetäisyydellä olevat julkisivut ja alakatot, joissa kokonaisuutta häiritsevät ruuvit on haluttu piilottaa.

Alpha on kustannustehokas järjestelmä, johon sisältyy levyt, rangat, kiinnikkeet sekä listat ja detaljiosat arkkitehdin valinnan mukaan. Alpha voidaan toteuttaa Westface RainCoat™-tuotteilla kun pintajärjestelmän on oltava vedenpitävä. Neuvomme suunnit-telussa sekä asennuksessa tarpeen mukaan.

Piilokiinnitysjärjestelmä korkeapainelaminaatille.

Westface Beta soveltuu erinomaisesti parveketaustoihin sekä mataliin julkisivukohteisiin niin sisällä kuin ulkona. Erityisen suurta lisäarvoa Beta tuo asennusvaiheessa, sillä kiinnikkeiden paikkoja ei tarvitse mitata, vaan levy kiinnitetään alusrankaan täysin piiloon jäävällä teipillä. Beta on myös käyttäystävällinen järjestelmä, sillä sen tasainen pinta on helppo pitää puhtaana.

Rankamateriaali: Alumiini tai teräs.

Beta periaatekuva

Näkyvillä kiinnikkeillä toimiva asennustuotejärjestelmä korkeapainelaminaatille, kuitusementille ja muille levytuotteille.

Westface Classic on tarkoin suunniteltu ruuvikiinnitysjärjestelmä, joka soveltuu ulko- ja sisäkäyttöön kaikissa kohteissa, joissa halutaan käyttää levytuotteita tuulettuvalla taustalla. Ruuvit voidaan häivyttää käyttämällä levyn väriin sävytettyjä ruuveja.

Näkyvällä tai piilotetulla kiinnikkeellä tehty perinteinen lap siding-ladonta korkeapai-nelaminaatille tai kuitusementille.

Westface Delta soveltuu myös erinomaisesti parveketaustoihin sekä kaikkiin julkisivukohteisiin niin sisällä kuin ulkona. Perinteinen osittain limittäin asennettava ladontatapa mahdollistaa esimerkiksi lautaseinän vaikutelman laminaattilevyllä. Järjestelmässä käytetään yhdessä teippikiinnitystä, profiililistaa sekä ruuvikiinnitystä. Sen voi asentaa joko vaakaan tai pystyyn, jolloin julkisivun varjokuviosta saadaan elävämpi.

Rankamateriaali: Alumiini, teräs tai puu.

Alumiinikomposiitin kiinnitysjärjestelmät

Westface Alu Beta on piilokiinnitys alumiinikomposiitille. Se perustuu levyn taakse asennettavaan kemialliseen 3M VHB-kiinnitysteippiin sekä metallisen kiinnitysrangan primerointiin. Levyn painoa kannattaa alareunaan asennettava kannatinkisko. Järjestelmä on erityisen nopea ja helppo asentaa, ja siksi edullisin markkinoilla oleva piilokiinnitysjärjestelmä.

Westface Alu Classic on läpiruuvikiinnitys alumiinikomposiitille. Siinä levyyn tehdään reikä, jonka läpi ruuvataan korkealuokkainen julkisivuruuvi. Ruuvin kanta voidaan maalata levyn väriseksi häivytetyn vaikutelman aikaansaamiseksi.

Westface Alu Cassette on kasettijärjestelmä alumiinikomposiittille. Siinä levyn reunat taitetaan kasettimuotoon, ja ruuvikiinnitys jää viereisen levyn reunan alle piiloon. Järjestelmällä saadaan aikaan eleetön, esteetön julkisivu, joka on erinomainen vaikkapa katutason seinissä.

Klinkkerilankun kiinnitysjärjestelmät

XB Pro 17 on klassinen klipsiin perustuva kiinnitysjärjestelmä 17 mm paksulle keraamiselle julkisivulaatalle. Rakennuksen kantavaan runkoon kiinnitetään pystyranka, ja pystyrankaan kiinnitetään alumiinista tai teräksestä valmistettu klipsi. Laatat ripustetaan klipsiin, ja ne lukittuvat seuraavan laatan asennuksen yhteydessä. Järjestelmän etuna on helppo asennus ja matalammat materiaalikustannukset, kun säästytään vaakarangan asentamiselta. Paloturvallisuus on XBPro Horizontal-järjestelmässä kuitenkin erinomainen, varsinkin kun käytetään teräksistä klipsiä.

XB Pro 17 Horizontal +  järjestelmä eroaa kiinnitystavassa: laatta kiinnitetään alumiiniseen vaakakiskoon. Vaakakisko puolestaan on kiinnitetty pystyrankaan, jolloin muodostuu ristiinkoolaus ja tuuletusväli pysyy avoimena. Järjestelmän etuna on, että se voidaan tarvittaessa purkaa keskeltä. Alumiininen vaakakisko ei kuitenkaan tarjoa yhtä suurta paloturvallisuutta kuin teräksinen ranka- ja klipsiyhdistelmä.

XBPro 17 Vertical asennetaan pystyyn klipsijärjestelmällä. Järjestelmää ei voi purkaa keskeltä tarvittaessa, mutta teräsklipsiä käytettäessä paloturvallisuus on erinomainen. Järjestelmän etuna on laatan poikkeava asennussuunta.

XD 22 Horizontal on klassinen klipsiin perustuva kiinnitysjärjestelmä 22 mm paksulle keraamiselle julkisivulaatalle. Rakennuksen kantavaan runkoon kiinnitetään pystyranka, ja pystyrankaan kiinnitetään alumiinista tai teräksestä valmistettu klipsi. Laatat ripustetaan klipsiin, ja ne lukittuvat seuraavan laatan asennuksen yhteydessä. Järjestelmän etuna on helppo asennus ja matalammat materiaalikustannukset, kun säästytään vaakarangan asentamiselta. Paloturvallisuus on XD Horizontal-järjestelmässä kuitenkin erinomainen, varsinkin kun käytetään teräksistä klipsiä.

XD  22 horizontal +  järjestelmä eroaa kiinnitystavassa: laatta kiinnitetään alumiiniseen tai teräksiseen vaakakiskoon. Vaakakisko puolestaan on kiinnitetty pystyrankaan, jolloin muodostuu ristiinkoolaus ja tuuletusväli pysyy avoimena. Järjestelmän etuna on, että se voidaan tarvittaessa purkaa keskeltä. Alumiininen vaakakisko ei kuitenkaan tarjoa yhtä suurta paloturvallisuutta kuin teräksinen ranka- ja klipsiyhdistelmä.

XD22 Vertical asennetaan pystyyn klipsijärjestelmällä. Järjestelmää ei voi purkaa keskeltä tarvittaessa, mutta teräsklipsiä käytettäessä paloturvallisuus on erinomainen. Järjestelmän etuna on laatan poikkeava asennussuunta.

Tilaa mallipalat tai esittelykäynti

Olemme täyden palvelun julkisivukauppa. Autamme sinua suunnitelmaasi sopivan materiaalin, rakenteen tai kiinnitysjärjestelmän löytämisessä. Voit samalla tilata mallipaloja kiinnostavista tuotteista, tai pyytää hintatietoa.

 

Ota yhteyttä
Marko Virtanen
Toimitusjohtaja
+358 40 520 6942
marko.virtanen@westface.fi

Laminaattiesite