Westface suunnittelu-editori

Westface suunnittelu editori on tehty helpottamaan suunnittelijan arkea. Levyverhousten suunnittelussa tulee huomioida monta pientä asiaa, jotta laadukas lopputulos voidaan toteuttaa. Editori käy nämä asiat läpi kohta kohdalta, jonka jälkeen se pystyy esittämään tarvittavat ratkaisut ja detaljikuvat. Tämän lisäksi se antaa suunnittelijalle rakennustapaselostuksen ja huomioita rakenneratkaisuista.

Ensimmäinen osio on oikean suunnittelueditorin valinta. On ensisijaisen tärkeää, että suunnitelma tehdään käyttökohteeseen tarkoitetulla editorilla. Näitä valintoja on tällä hetkellä parveke, tehoste, julkisivu ja peruskorjaus. Editorin valinta vaikuttaa tuleviin valintoihin ja siten koko suunnitelmaan. Kullekin editorille on tehty oma esimerkkikuva ja kysymykset.

Varsinaisessa editorissa ensimmäiseksi käydään läpi materiaali valinnat, jotta saadaan värisuunnitelmaan pohja. Rakennuksen tiedot kohta rajaa pois käytössä olevia järjestelmiä ja asettaa kiinnitystavoille rajoitteita. Ladonta ottaa kantaa levytyksen tyyliin ja käytettävään järjestelmään. Koot kohta on suuntaa-antava tieto käytettävästä levykoosta, sillä on lähinnä informatiivinen vaikutus. Osassa järjestelmiä on levykoko rajoitettu toiselta sivulta 600mm tai 750mm. Kohdassa sauma valitaan muotolistan tyyli, valittavissa on viisi erilaista muotolistaa. Sauman väri kohdassa määritellään muotolistan sävy. Niissä järjestelmissä, joissa on käytössä näkyvät kiinnikkeet valitaan kiinnikkeen väri kohdassa kiinnikkeen sävy. Aukot ja päätteet kohdassa valitaan erilaiset detaljit. Kiinnitysalusta määrittelee piirustuksia varten tarvittavat pohjatiedot. Tämän jälkeen päästään lataamaan tiedostot kohdassa ”Lataa tiedostot”.

Parveke-editori

Parveke-editori on tarkoitettu parvekkeiden suunnitteluun. Parveke-editorissa näkee myös hyvin, kuin erilaiset ladonta valinnan muutokset vaikuttavat levyjen asetteluun ja siten kokonaisuuteen. Parveke-editorin materiaalikuosit on pienennetty alkuperäisistä kuoseista.

Julkisivu-editori

Julkisivu-editorissa on kuvattu ison liikekiinteistön julkisivu, jossa on laajalti levypintaa. Julkisivu-editorissa kuosit eivät näy yhtä selkeästi, kuin parveke-editorissa. Julkisivu-editorin suunnitelmat tuottavat hengittävän julkisivun detaljit ilman eristettä.

Peruskorjaus-editori

Peruskorjaus-editorin maisemaksi on valittu maisema 60- luvun elementti lähiöstä. Editorin levytetään parvekkeen kaiteet ja osa julkisivusta. Peruskorjaus-editorin suunnitelmat tuottavat detaljit eristeen kanssa. Suunnitelmat parvekkeen sisäpuolisiin levytykset on tulostettava parveke-editorista.

Tehoste-editori

Tehoste-editorissa keskitytän erilaisten tehosteiden luomiseen. Editorissa on levytettäviksi pinnoiksi valittu ikkunan ympärillä ja kulmissa olevat alueet, sekä ylimmän kerroksen kattoterassin katon alapinta. Tehoste-editorin suunnitelmat tuottavat hengittävän julkisivun detaljit ilman eristettä.