Formica IKI:n julkisivulaminaatti kestää kulutusta vuosikymmeniä

Formica Iki:n valmistamat laminaatti levyt ovat 98% suomalaisia

Julkisivuilla ja seinillä pintamateriaalien ominaisuuksilta vaaditaan paljon. Esteettiseltä kannalta katsottuna tuotteessa pitää olla oikea väri tai kuvio ja tämän lisäksi oikea kiiltoaste. Tämän lisäksi levytystä voi korostaa tai häivyttää saumoilla. Saumat voivat olla pinnan tasossa tai jopa korostuneesti hieman kohollaan pinnasta. Levyjä pitää voida vielä perferoida tai urittaa halutun mukaan.

Tämän lisäksi tuotteen pitää soveltua käyttökohteeseen niin rakenneteknisten ominaisuuksien, palomääräysten, kuin erilaisten päästönormien kannalta. Ulkotiloissa tuotteen pitää kestää aikaa mahdollisesti jopa 100 vuotta. Tällä välin tuotetta kuormittavat niin UV-valo, tuulet ja myrskyt, syksyisin pitkät jatkuvat sateet, jotka päättyvät pakkasöihin, jolloin tuote saattaa jäätyä kokonaan.

Viimeisen ison haasteen antavat ympäristön ulkoiset tekijät, ihmiset ja eläimet. Tuotteen pitää kestää elämää, pallopelejä, muuttoja ja vaikka koiran tassujen raapimista. Tämä on haastava tilanne monelle tuotteelle.

Westface on valinnut Formican korkeapainelaminaatin julkisivulevyjen materiaaliksi. Se on viranomaismääräykset täyttävä luonnollinen valinta. Korkeapainelaminaatissa on lukuisia etuja verrattuna perinteisiin kuitusementtilevyihin ja muihin maalattuihin julkisivumateriaaleihin. Sen kestävyys ominaisuudet ovat aivan ylivertaiset kuitusementtisiin tuotteisiin. Se hylkii vettä, kestää viiltoja ja on iskunkestävä, siksi sitä on jo pitkään käytetty lasten leikkitelineissä ja parvekeratkaisuissa.

Formica on valmistanut laminaattia Suomessa jo 1950- luvulta IKI levyn nimellä. Näiltä ajoilta sillä on tutkimustietoa neljänkymmenen vuoden takaa laminaatin käyttäytymisestä ulkotiloissa. Laminaatin käyttö julkisivussa ei siis ole aivan uusi juttu Suomessakaan. Westface jatkojalostaa laminaatin aihiolevyt helpommin asennettavaan muotoon, jolloin niiden käyttö helpottuu entisestään rakennuskohteissa. Laminaatti on saatavissa erikokoisina valmiiksi leikattuina paloina tarvittaessa jopa perferoituna.

Tusinan verran hyviä syitä valita Westfacen levyratkaisu:

Alla 12 hyvää syytä valita Formica IKI:n laminaattilevy käyttöösi

 1. Korkeapainelaminaatin väri kerros ei ole pinnassa, vaan suojakalvon alla, jolloin se ei ole niin haurasta naarmuuntumiselle, kuten maalatut tuotteet.
 2. UV- kestävyyttä on tutkittu ja parannettu ulkotuotteissa jo IKI levyjen aikaan 1970 – luvulla. Tänä päivänä UV- kalvo tehdään Vivix tuoteperheessä kestävällä hartsipinnoitteella.
 3. Korkeapainelaminaatti on materiaalina huomattavasti kestävämpää kuin kuitusementti ja se ei haurastu veden vaikutuksesta niin kuin kuitusementti, jolloin se mahdollistaa julkisivuissa pidemmät kiinnikevälit.
 4. Korkeapainelaminaatti ei myöskään kutistu kuten kuitusementti.
 5. Korkeapainelaminaatti on todella iskunkestävä ja säänkestävä, sitä todistaa miljoonat asennetut keittiötasot ympäri maailmaa.
 6. Korkeapainelaminaattia voi taivuttaa sen hajoamatta.
 7. Korkeapainelaminaatti ei siirrä lämpöä juuri ollenkaan läpi rakenteen, jolloin se soveltuu erinomaisesti hengittäviin julkisivuihin. Kesäisin se siis viilentää varsin tehokkaasti ilmaraon, jolloin metallisien rankojen lämpöliike pienenee huomattavasti.
 8. Korkeapainelaminaatti on matalan pintaenergian tuote, jolloin se ei kerää pölyä.
 9. Formica valmistaa useita eri standardi levykokoja, jolloin on mahdollista optimoida juuri oikean kokoinen levy kohteeseen. Tämä pienentää levyn tarvetta, joka siis vähentää hukkaa ja pienentää siten kustannuksia.
 10. Korkeapainelaminaatissa on kummatkin puolet käsitelty valmiiksi, jolloin tuotteen molemmat puolet voi hyödyntää valmistusvaiheessa. Tämä vähentää hukkaa.
 11. Korkeapainelaminaatti on pinnoitettu molemmin puolin, jolloin sen liimaaminen on helpompaa ja nopeampaa monissa kohteissa.
 12. Standard järjestelmän avulla Classic- järjestelmän tuotteen voi kääntää, jolloin saman levyn voi käyttää kahdesti.

Westface exterior julkisivulevyt ovat ekologisesta Formica Vivix mallistosta

Kulutuksen kestävät korkeapainelaminaattilevyt ovat sään ja UV-säteilyn kestäviä. Laminaattilevyissä on matala staattinen sähkö eivätkä ne kerää pölyä ja ovat siksi huoltovapaita ja helppoja puhdistaa. Laminaatilla verhoillut ulkoseinät seinät on mahdollista puhdistaa painevedellä tarvittaessa. Myös graffitit pystyy poistamaan helposti.

Westface exterior korkeapainelaminaatit ovat vettä läpäisemättömiä, joten se soveltuu erinomaisesti hengittävän julkisivun ulkokuoreksi. Exterior levyn saa myös palosuojatulla rungolla, jolloin se täyttää rakennusmääräyskokoelman palonormit. Exterior mallistossa on lisätty akryylipinnoite levyn pintaan, joka suojaa levyä auringon UV- säteilyltä.

Westface interior on kestävä sisäverhouslevy compact laminaatista

Sisätiloissa laminaatti soveltuu seinien verhoiluun muun muassa kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja muussa terveydenhuollon ympäristössä. Kuvioidut ja väritetyt pintakerrokset on kyllästetty melamiinipohjaisilla hartseilla, jotka antavat laminaatille hyvän suojan hankausta, iskuja, kolhuja, lämpöä ja värjääntymistä vastaan.

Westface interior korkeapainelaminaatit ovat vettä läpäisemättömiä. Ne kestävät höyryä ja kiehuvaa vettä ja tästä syystä soveltuvat ihanteellisesti käytettäviksi sisätilojen sovelluksissa, kuten sairaaloissa ja keittiöissä, joissa puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä. Laminaattipintojen puhdistamiseen soveltuu parhaiten vesi ja mieto puhdistusaine.