Westface Standard-järjestelmä minimoi hukan

Westface Standard-järjestelmä on luotu helpottamaan suunnittelijan työtä. Standard- järjestelmä sisältää  111 kappaletta erikokoisia levyjä, joita pääsääntöisesti valitsemalla saa tehtyä monenlaiset julkisivut siten, että hukka minimoituu.  Standard- järjestelmä pohjana on Formican neljä eri levykokoa, jotka pilkotaan optimaaliseksi hukan välttämiseksi.  Westface takaa Standard- järjestelmän hukaksi 10% maksimissaan, kirjaimellisesti Standard- järjestelmä peittoaa hukan.

Teknistä tietoa Standard-järjestelmästä

Standard- järjestelmän levyt voi asettaa vaakaan tai pystyyn. Syyn suunta puukuvioisissa levyissä on pääsääntöisesti vaakasuunta ja tämä tulee  huomioida suunnittelussa. Levyn pituussuunnassa (syyn suunta) järjestelmän levyt kulkevat K300 jaksoissa 2400mm pituuteen saakka, tämän jälkeen on saatavissa vielä 3000mm ja 3600mm pitkät levyt. Leveyssuunnassa on käytössä paljon levykokoja 100mm aina 750mm saakka, jonka jälkeen on käytössä leveydet 1000mm ja 1500mm.

Leveyssuunnassa levykoot, jotka ylittävät yli viisikymmentä prosenttia levyn leveyden ovat todella hankalia, koska ne jättävät useasti hyvin paljon hukkaa. Tarpeen vaatiessa levykokoja 800mm – 1100mm levyjä voidaan tuottaa, mutta Westface suosittelee tällöin hukka suikaleiden käyttämistä esimerkiksi alakatoissa, jätehuoneiden seinissä tai vaikka ilmastointikonehuoneen verhoamisessa.

Standard- järjestelmän käyttö ei vaikuta rankoihin ollenkaan, sillä järjestelmän tarkoitus on standardisoida levykoot. Metallisissa rangoissa on saatavissa sekä teräksisenä, että alumiinisena vaihtoehtona Standard- järjestelmään sopivat esiporatut Standard- rangat. Standard rangoissa on esiporatut reijät K25, joihin Standard levyt on helppo liittää niiteillä. Tällöin levyt toimitetaan myös esiporattuna K25 jakoon sopivana. Tämän helpommaksi ei levytys voi metallirangoilla tulla.

Standard-järjestelmän levykoon käyttö rakennuksessa.

Tehtäessä esimerkiksi vaakalevytystä taloon, jossa kerroskorkeus on 3000mm ja ikkunoiden koko on 1200mm, voitaisiin ikkunoiden alle suunnitella esimerkiksi kaksi 400mm levyä, ikkunoiden väliin myös kolme 400mm levyä ja ikkunoiden päälle esimerkiksi kaksi 500mm levyä. Tai vaihtoehtoisesti jotenkin toisin. Ikkuna-aukkojen sivut ja päällisosa olisi hyvä levyttää 0-25mm elementin aukon ylitse, mutta alaosa vaakasauma olisi syytä mitoittaa vastaavasti 0-25mm ikkuna-aukosta vajaaksi, jotta ikkunapelti ja ilmarako voidaan toteuttaa. Jätä tarkempi mitoitus työmaan huoleksi, sillä Westfacen mittapalvelu mittaa ja tarkastaa suunnitelman paikkaansa pitävyyden, kun rakennus on siinä kunnossa.

Ota yhteyttä Westface:n neuvontaan tai myyntiin, autamme mielellämme sinua mieltä askarruttavissa kysymyksissä.