Westface Standard-järjestelmä minimoi hukan

Westface Standard-järjestelmä on luotu helpottamaan suunnittelijan työtä. Se on Westfacen järjestelmä, jossa julkisivumateriaalin aihiokoot optimoidaan jo etukäteen. Näin voimme tarjota levykokoja, joilla hukka minimoidaan. Mikä parasta, optimoidut levykokomme sopivat suoraan rankajärjestelmiimme, eli asennus on kuin lego-palikoiden kokoamista.

Esimerkiksi Standard laminate- järjestelmä sisältää  111 kappaletta erikokoisia laminaattilevyjä, joita pääsääntöisesti valitsemalla saa tehtyä monenlaiset julkisivut siten, että hukka minimoituu.  Standard Laminate- järjestelmä pohjana on Formican neljä eri levykokoa, jotka pilkotaan optimaaliseksi hukan välttämiseksi.  Westface takaa Standard Laminate- järjestelmän hukaksi 10% maksimissaan, kirjaimellisesti järjestelmä siis peittoaa hukan.

 

Teknistä tietoa Standard-järjestelmästä

Standard- järjestelmän levyt voi asettaa vaakaan tai pystyyn. Syyn suunta puukuvioisissa levyissä on pääsääntöisesti vaakasuunta ja tämä tulee  huomioida suunnittelussa. Standard- järjestelmän käyttö ei vaikuta rankoihin ollenkaan, sillä järjestelmän tarkoitus on standardisoida levykoot. Metallisissa rangoissa on saatavissa sekä teräksisenä, että alumiinisena vaihtoehtona Standard- järjestelmään sopivat esiporatut Standard- rangat. Standard rangoissa on esiporatut reijät K25, joihin Standard levyt on helppo liittää niiteillä. Tällöin levyt toimitetaan myös esiporattuna K25 jakoon sopivana. Tämän helpommaksi ei levytys voi metallirangoilla tulla.

Standard-järjestelmän levykoon käyttö rakennuksessa.

Tehtäessä esimerkiksi vaakalevytystä taloon, jossa kerroskorkeus on 3000mm ja ikkunoiden koko on 1200mm, voitaisiin ikkunoiden alle suunnitella esimerkiksi kaksi 400mm levyä, ikkunoiden väliin myös kolme 400mm levyä ja ikkunoiden päälle esimerkiksi kaksi 500mm levyä. Tai vaihtoehtoisesti jotenkin toisin. Ikkuna-aukkojen sivut ja päällisosa olisi hyvä levyttää 0-25mm elementin aukon ylitse, mutta alaosan vaakasauma olisi syytä mitoittaa vastaavasti 0-25mm ikkuna-aukosta vajaaksi, jotta ikkunapelti ja ilmarako voidaan toteuttaa. Jätä tarkempi mitoitus työmaan huoleksi, sillä Westfacen mittapalvelu mittaa ja tarkastaa suunnitelman paikkaansa pitävyyden, kun rakennus on siinä kunnossa.

Ota yhteyttä Westface:n neuvontaan tai myyntiin, autamme mielellämme sinua mieltä askarruttavissa kysymyksissä.