Westface uudet piilokiinnitetyt julkisivujärjestelmät vapauttavat sinut näkyvistä ruuveista.

Westface on suunnitellut käyttöösi kokonaisjärjestelmän, joka on mietitty alusta loppuun saakka.   Kokonaisuus syntyy laadukkaasta levymateriaalista, oikeanlaisesta kiinnitysjärjestelmästä, eri kiinnityspinnoille suunnitelluista listoista ja viimeistelylaadusta. Sanonta kuuluu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämän allekirjoitamme täysin sydämin. Westfacen järjestelmä optimoi levykoot hukan minimoimiseksi ja valitsemme sinulle kohteeseen sopivan kiinnitysrangat. Lisäksi saat meiltä teknistä tietoa suunnittelutyön taustaksi sekä tukimateriaalit kuten rakennustapaselosteet ja detaljipiirrokset.

Piilokiinnitysjärjestelmät

Westfacella on yhteensä yhdeksän eri järjestelmää levypohjaisille tuotteille. Kiinnitysjärjestelmistä kolme on saatavissa näkyvällä kiinnityksellä ja tämän lisäksi olemme kehittäneet peräti kuusi erilaista piilokiinnitysjärjestelmää tuotteille. Eri järjestelmät ovat optimoitu olosuhdeluokkien mukaan siten, että toteutettava ratkaisu on riittävän kestävä puolen vuosisadan elinkaarelle, kuitenkin siten että se on myös kustannustehokas.

Piilokiinnitysjärjestelmistä Alpha ja Beta soveltuvat julkisivuille. Alpha- järjestelmä sisältää listat levyjen saumoihin. Alpha soveltuu varsinkin isoihin levykokoihin. Beta- järjestelmä on täyspontillinen ratkaisu ilman muotolistoja levyjen välissä. Beta soveltuu parhaiten puurakenteisiin julkisivuihin.

Gamma- järjestelmä on suunniteltu kevyempien olosuhdeluokkien vaatimuksiin, kuten sisätiloihin, pyöräkatoksiin, parvekkeiden sisäosiin ja sisääntuloauloihin. Gamma käyttää sisätiloissa 4mm ja ulkotiloissa 6mm levypaksuutta. Ulkotilojen sovellukset merkitään lisäämällä tukirangan paksuus nimen perään, esimerkiksi Gamma 28

Delta- järjestelmän levyt ovat joko pysty- tai vaakalimitettyjä. Delta- järjestelmässä on muotolista levyn toisessa saumassa. Delta Vertical- järjestelmän levyt kiinnitetään yläpäästä mekaanisesti ruuvilla tai niitillä. Levyjen alareunaan liimataan 3M VHB -sarjan teollisuusteippi lukitsemaan kiinnitys seuraavaan levyyn. Vastaavasti Delta Horizontal- järjestelmän levyt kiinnitetään toisesta reunastaan mekaanisesti ruuvilla ja 3M VHB -sarjan teippi lukitsee levyn toisesta pystyreunasta.

Classic- järjestelmä on perinteinen näkyvän kiinnityksen järjestelmä, jonka etuna on asennettavuus kaikissa olosuhteissa, mukaan lukien talvi. Tämän lisäksi se on myös monelle asentajalle tuttu vaihtoehto, jolloin kynnys asentamiseen laskee. Delta- järjestelmä on myös suunniteltavissa näkyvälle kiinnitykselle, jolloin sen asentaminen voidaan tehdä.

Westface korkeapainelaminaattiset levytuotteet - valmistettu Suomessa Formican Kolhon tehtaalla

Westface Exterior Laminaatti-järjestelmät on käyttävät täyslaminaattilevyjä. Laminaatti tunnetaan kovana ja vettähylkivänä materiaalina niin keittiötasoissa, kuin sisätilojen lattioissakin. Tuotteissamme käytetään niin kutsuttua compact- täyslaminaattia, joka eroaa keittiössä ja lattioissa käytettävästä laminaatista paksuuden ja rakenteen osalta. Järjestelmästä riippuen laminaattimme paksuus vaihtelee 4mm ja 10mm välillä ilman huokoisia kerroksia.

Laminaatti on todistanut erinomaisuutensa ulko-olosuhteissa. Laminaattia ei pakkanen, tuuli ja vesisade haittaa, sillä se ei ime vettä itseensä. Se on myös erinomainen valinta julkisivuun loistavien rakenteellisten ominaisuuksiensa takia. Sementtipohjaisiin tuotteisiin verrattuna laminaatin kimmokestävyys on vertaansa vailla. Puhumattakaan iskunkestävyydestä, joka on aivan omaa luokkaansa.

Westfacen järjestelmissä käytetään perinteikkään suomalaisen valmistajan IKI Formican korkeapainelaminaattilevyjä. Levyjen kotimaisuusaste on varsin korkea, peräti 95% materiaalista. Formican ja Westfacen levyjen värisävyt määritetään NCS-koodeilla.

Suunnittelueditorin valikoimassa on markkinoiden laajin värivalikoima. Laaja väriskaala on saatavana sekä ulko- että sisäverhouslaminaattilevyissä. Annettujen vaihtoehtojen lisäksi on mahdollisuus teettää erikoislevyjä vapaavalintaisella NCS-värikoodilla tai digitaalisella kuva-aiheella. Lemuntien näyttelytilastamme voit noutaa mallipalat vakiosävyistä. Postitamme mallipalat sinulle, jos nouto ei ole mahdollista.

Editori - suunnittelijan apuväline järjestelmän valintaan

Suunnittelueditorimme helpottaa suunnittelijan työtaakkaa. Editorilla pystyt käymään hyvin nopeasti kaikki keskeisimmät asiat läpi, jotka liittyvät levytyksen suunnitteluun. Editori aloittaa materiaalivalinnoista, jolla päästään suunnittelun alkuun. Materiaalivalinnoista saadaan pohja myös tuleville värivalinnoille. Tämän jälkeen editori kysyy rakennuksen perustiedot, kuten korkeuden ja maastoluokan, jonka avulla pystytään hahmottelemaan mahdollisia käytössä olevia levykokoja ja järjestelmiä.

Järjestelmän valinta on yksi tärkeimmistä ulkonäköön vaikuttavista asioista. Onko järjestelmä piilokiinnitetty tai onko siinä välilistat? Tämän jälkeen valitaan keskimääräinen levykoko sekä listojen muotomaailma ja/tai ruuvin värisävy. Tämän jälkeen tulee vielä joukko tarkentavia kysymyksiä, joissa määritellään erilaisia reunaehtoja ja toteutustapoja esimerkiksi ikkuna-aukoille, levytyksen aloitukselle ja käytettävälle rangalle.

Lopuksi voit ladata suunnitelman koneellesi ja palata siihen myöhemmin. Suunnitelman voi myös lähettää linkkinä asiakkaalle.

Westface muotolistat – viisi erilaista desingia

Westface kehitti muotolistat helpottamaan erilaisten aukkojen asentamista levypintaan, sekä piilottamaan tukirangat ja materiaalien sivut levytyksen alkaessa keskeltä seinää.

Muotovaihtoehtoja on tarjolla viisi erilaista mallia. Näistä löydät lisää tietoa teknisissä yksityiskohdissa, tai jos haluat kokeilla miten listat vaikuttavat levytykseen, niin sitä pääset kokeilemaan suunnittelueditorilla.

Westface muotolistoilla teet helposti ikkuna-aukot ja piilotat tasoerot

Muotolistoilla voi myös helposti tehdä ovien ja ikkunoiden pielet, eli smyygit. Smyygit voi tehdä joko levystä tai pellistä. Muotolistat estävät myös eläimien tunkeutumista tuletusrakoon levytyksen taakse. Muotolistoilla voi myös peittää eri materiaalien tasoeroja seinillä. Ne mahdollistavat muun muassa paksujen ja ohuiden materiaalien yhdistämisen muun muassa seinissä, tyypillisenä esimerkkinä toimii 28mm korkean julkisivupaneloinnin ja 6-8mm levyn yhdistäminen parvekkeen seinässä.

Westface rankajärjestelmät – valmiiksi suunniteltu ja vahva

Westfacella on tarjolla valikoimissaan kolmea eri rankamateriaalia: puuta, terästä ja alumiinia. Rankamateriaalin valikoitumiseen vaikuttaa moni tekijä, kuten kustannukset, paloturvallisuus ja elinikä tavoite. Voit jättää suunnittelun kokonaan meille tai sitten valita itsellesi mieleisen vaihtoehdonlaajasta valikoimasta.

Westface BIM – aidosti älykäs julkisivun tietohallintamalli

BIM (Building Information Modelling) on päivän muotisana rakentamisessa. Mitä se sitten lopulta tarkoittaa, jää monessa seminaarissa epäselväksi. Meille se tarjoaa mahdollisuuden suunnitella yksityiskohtia jo varhaisessa vaiheessa, optimoida tuotantoa ja siten parantaa hukkaprosenttia, joka alentaa tuotteen loppuhintaa. Westface mittayksikkö käyttää alan viimeisintä teknologiaa mitatessaan kohteita.

Westface Standard- järjestelmä peittoaa hukan

Julkisivutöissä materiaali on yksi isoimmista menoeristä. On siis luonnollista, että sen valintaan käytetään paljon aikaa. Kuitenkin vähemmälle huomioille jäävät usein hukka, toimituserien vähimmäiskoot ja toimitusajat. Laminaattia on saatavissa eri kokoisina levyinä, jolloin hukkaprosenttia on mahdollista hallita. Jos hukkaa ei suunnitella, voi hukkaprosentti noista jopa 45%:iin, jolloin sen taloudellinen vaikutus 1000m2 kohteessa saattaa olla helposti 20000eur.

Westface Oy showroom on avattu

Westface oy toimisto sijaitsee Helsingin Vallilassa, Lemuntiellä. Showroomista löydät lähes kaikki Westfacen käyttämän Formican kuosit. Pystyt selaamaan malliston kirjoina tai isompina näytekappaleina. Tämän lisäksi kaikki järjestelmät ovat esillä kootusti isompina aihioina. Tervetuloa tutustumaan järjestelmiin ja toimintaamme paikanpäälle. Olemme paikalla pääsääntöisesti 08:00 – 16:00, mutta suosittelemme sopimaan tapaamisen etukäteen.

Yhteystiedot

Marko Virtanen
Toimitusjohtaja
+358 40 5206942
marko.virtanen@westface.fi

Marcus Söderlund
Myyntipäällikkö
+358 50 338 9430
marcus.soderlund@westface.fi

Haluatko lisätietoja miten Westface auttaa suunnittelutyötä?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä ja kerromme lisää Westfacen ratkaisuista suunnittelijoille.

Emme tallenna sähköpostiasi tai käytä sitä markkinointiin.