Westface rakenneratkaisut

Westface toimittaa julkisivurakentamiseen tarvittavia tuotteita ja osia joko yksittäin tai kokonaisuuksina. Meillä on pitkä kokemus julkisivurakentamisesta, jonka pohjalta olemme suunnitelleet lukuisia järjestelmiä ja teknologioita asiakkaidemme arkea helpottamaan. Olit sitten rakennuttaja, arkkitehti tai urakoitsija, me pystymme vastaamaan vaativimpiinkin tarpeisiisi.

Westface Layers System™

Westfacen järjestelmien pohjana toimii ajatus ulkoseinästä, jonka jokainen kerros hoitaa oman osuutensa kokonaisuudesta. Julkisivu on kuin ulkovaate. Sen tulee lämmittää, hengittää ja suojata sekä sateelta että auringolta – sekä näyttää hyvältä.

Olemme kehittäneet jokaiseen kerrokseen ainutlaatuisia teknologioita, joilla kerrosten toimivuutta parannetaan.

Tiivis pintajärjestelmä, Westface RainCoat™ pitää sateen ja auringon loitolla haavoittuvista suojaosista, kuten tuulensuojalevytyksestä ja eristevillasta. Tuuletusraossa ylimääräinen kosteus haihtuu, eikä jää vahingoittamaan rakennetta. Suojakerroksen Westface FireBlock™-tuotteet on suunniteltu lisäämään paloturvallisuutta hidastamalla palon etenemistä tuuletusraossa. Kun kokonaisuus viimeistellään kylmäsillat minimoivalla eristeratkaisulla, kuten Westface TES™-elementtieristeellä, on tuloksena terveellinen ja pitkäikäinen ulkokuori.

 

 

 

Pintajärjestelmät

Pintajärjestelmät sisältävät pintamateriaalin, kiinnitysosat, detaljiikkaosat kuten pellitykset tai suojalistat ja tiivisteet, sekä rankamateriaalit. Pintajärjestelmä tulee aina suunnitella kokonaisuutena, ja sen esivalmistusaste tulee maksimoida. Meille on kunnia-asia valita parhaita materiaaleja sopimustoimittajiltamme, jolloin voimme tarjota asiakkaallemme joustavasti kohteeseen sovellettua, toimivaa kokonaisuutta.

 


Tutustu kiinnitysjärjestelmiin

Westface on kehittänyt kiinnitysjärjestelmiä seuraaville pintamateriaaleille:

  • Korkeapainelaminaatti
  • Kuitusementti
  • Alumiinikomposiitti
  • Keraaminen klinkkerilankku


Rakennukselle vedenpitävä takki

Westface RainCoat™ on uniikki tuotesarja, jonka avulla julkisivun näkyvästä pinnasta tehdään vesitiivis. Tämä takaa hengittävän julkisivurakenteen optimaalisen toiminnan, kun eristyskerrokset saadaan pidettyä kuivana.

RainCoat™ tuoteperheeseen kuuluu julkisivumateriaalin paksuuden ja ominaisuuksien mukaan suunniteltu tiivistävä lista, aukotuksiin vettä poispäin ohjaava pellityssarja, sekä konsultointi erityistä huomiota vaativissa kohdissa kuten räystäissä. Tuoteperhe laajentuu ja kehittyy jatkuvasti, joten otathan yhteyttä tiedustellaksesi miten sinun kohteesi voidaan tiivistää.

 


Westface Standard™ ja Replace™ technology

Materiaalihukan minimointi on tärkeää niin kukkarolle kuin ympäristölle. Westface Standard™ on julkisivun asennukseen suunniteltu järjestelmä, jossa pintamateriaalin tehdaskoot leikataan julkisivun kannalta optimaalisiin kokoihin, jolloin hukka jää minimaaliseksi. Standard nivoutuu myös kiinnitysjärjestelmään täydellisesti, sillä kiinnitysreiät ovat aina samoissa kohdissa.

Westface Replace™-järjestelmällä talon huoltokirjaan saadaan ajan tasalla oleva taulukko kustakin seinällä käytetystä levykoosta. Näin levyjen vaihto ja korjaus onnistuu helposti vielä vuosikymmenten päästä ilman erillistä mittausta.

 


Westface rankajärjestelmät

Rankamme valmistetaan erittäin laadukkaista raaka-aineista kestämään kulutusta ja aikaa. Materiaalin voit valita joko alumiinista, puusta tai teräksestä. Rangan valintaan vaikuttaa asennettavuus, kiinnitysjärjestelmän vaatimukset, tavoiteltu elinikä sekä tietenkin palovaatimukset.

Toimitamme nyt myös palosuojattua puurankaa, jonka paloluokka on B, s1-d0!

 


Suojajärjestelmät

Mitä suojajärjestelmät ovat

Suojajärjestelmät ovat pintakerroksen ja eristekerroksen välissä olevia ratkaisuja, joiden tarkoitus on toimia tuulensuojana, tulelta suojaavana kerroksena, sekä rakennusaikaisena kosteussuojana, jotta eristevillat eivät kastu. Suojakerros on kuitenkin hengittävä, joten sisältä tuleva kosteus pääsee ulos.

Huomioi jo suunnitteluvaiheessa!

Suunnitteluvaiheessa seinään suunnitellut rakenteelliset yksityiskohdat tekevät kustannuslaskennasta huomattavasti tarkempaa. Yksityiskohtia karsimalla tai lisäämällä voidaan vaikuttaa rakenteen elinikään ja kustannustasoon rakennuttajan vaatimusten mukaisesti.


Westface FireBlock™

FireBlock™-tuotteet lisäävät paloturvallisuutta erityisillä detalji- ja materiaaliratkaisuilla.

Palokatkodetaljit on suunniteltu toimimaan tuulettuvassa julkisivussa. Detaljien tehtävä on suunnata liekit poispäin rakennuksesta, hidastaen mahdollisen palon leviämistä pintakerroksen ja eristekerroksen välisessä tuuletustilassa. Ratkaisuissa on aina huomioitu seinän tuulettuvuus ja veden ohjaaminen poispäin normaalioloissa.


Eristejärjestelmät

Mitä eristejärjestelmät ovat

Eristejärjestelmät nimensä mukaisesti eristävät lämpimän sisäilman kylmästä ulkoilmasta. Kerroksen paksuutta säätelee pitkälti rakennusten energiatehokkuuden vähimmäisvaatimukset, mutta rakennetta voi tehostaa myös muilla tavoilla.

Westfacen järjestelmissä minimoidaan kylmäsillat, jolloin poistuu niiden aiheuttama energiahukka sekä riski kondenssiveden kertymisestä keskelle eristettä. Eristekerroksen suojana oleva suojakerros suojaa eristettä tuulelta ja viimalta, mutta sallii kuitenkin rakenteen hengittävyyden.

 


TES- ja SES-elementit

Westface TES (Timber Based Element) on puupohjainen eriste-elementti erityisesti korjausrakentamiseen. Sen etuna on minimaalinen kylmäsilta, verrattain kevyt paino sekä hyvin nopea asennettavuus. Elementin pinnassa on palosuojattua Paroc-tuulensuojavillaa ja 3M FAST-tiivisteteippiä. Tämän vuoksi elementti kestää tuulta ja viimaa, mutta hengittää.

Westface SES (Steel Based Element) on teräsrakenteinen elementti erityisesti korjausrakentamiseen. Elementissä käytetään termorankaa joka pienentää kylmäsiltaa. Sen etuna on paloturvallisuus, suuri maksimikoko, verrattain kevyt paino sekä hyvä kuormankantokyky. Elementin pinnassa on palosuojattua Paroc-tuulensuojavillaa ja 3M FAST-tiivisteteippiä. Tämän vuoksi elementti kestää tuulta ja viimaa, mutta hengittää.

 


Lue lisää innovaatioistamme

Laserkeilaus: millintarkkaa ja nopeaa

Vanha sanonta kuuluu: ”Sen minkä mitta heittää, sen kitti peittää.”, toimii monessa rakentamisen tilanteessa, vaan ei julkisivuissa. Monet julkisivumateriaalit eivät ole paikattavissa työmaalla. Tämän takia panostus mittausteknologiaan tuo merkittävän säästön työajassa ja laadun parannuksen lopputuotteessa.

Standard-järjestelmä

Hukan arviointi ja määrittely on monesti varsin hankalaa kohteiden laskentavaiheessa. Julkisivuissa hukkalaskenta on helpompaa, mutta parvekkeiden sisäseiniä tehdessä hukka saattaa monesti yllättää. Standard järjestelmä vakio nimensä mukaisesti levykoot ja siten laittaa hukan kuriin. Valittavissa on silti yli 100 levykokoa, sekä pystyyn että vaakaan.                      

Muotolista

Muotolista helpottavat yksityiskohtien tekoa. Westface on kehittänyt omat muotolistat ikkuna- ja oviaukkoihin, seinien aloituksiin ja lopetuksiin ja eri materiaalien saumakohtiin. Muotolistalla teet helposti niin ikkuna-aukot kuin rakennuksen ulkokulmat. Muotolistaa voi käyttää erikorkuisten materiaalien tasoerojen häivyttämiseen.

Yhteystiedot

Marko Virtanen
Toimitusjohtaja
+358 40 5206942
marko.virtanen@westface.fi